03
sep

DE QUOOKER FLEX

De vraag naar kokendwaterkranen wordt steeds groter. In de meeste nieuwe keukens zit er wel een. Veel fabrikanten brengen de laatste paar jaar dan ook een vergelijkbaar product op de markt, zoals Grohe en Daalderop, maar is dit van dezelfde kwaliteit als Quooker?

Het behoeft geen betoog dat Quooker de beste kokendwaterkranen maakt die er op dit moment in de handel zijn. Dat is ook niet zo verwonderlijk: de vader van de huidige eigenaren van het familiebedrijf ontwikkelde de eerste Quooker al in 1978 en in de tussenliggende periode is de techniek steeds verder doorontwikkeld.

Vraag en aanbod

De omzetontwikkeling van Quooker is bij andere fabrikanten natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. En om zo snel mogelijk te kunnen voorzien in een aanbod voor de groeiende vraag naar kokendwaterkranen hebben een aantal kranen- en boilerfabrikanten in een paar jaar tijd een soortgelijk product in hun assortiment opgenomen. Maar als je iets in een korte tijd moet ontwikkelen zonder dat je gebruik kan maken van de gepatenteerde techniek van Quooker, dan is het heel moeilijk om iets te maken wat dezelfde kwaliteit heeft.

Niet voor niets heeft het decennia geduurd voordat de Quooker het handige en degelijke apparaat was wat het nu is.

Deze afbeelding laat de allereerste Quooker zien (bron: Quooker)

 

Nieuw

Nieuw is de Quooker flex. Met een uittrekbare slang. Daar zat ik al een poosje op te wachten want dat is natuurlijk super handig. Warm, koud en kokend water én de spoelbak schoon kunnen spuiten met een vaatdouche, allemaal in 1 kraan.

Op de folder zag het er allemaal schitterend uit! Een slang die er (zo op het oog) zo´n 30cm uitgetrokken kan worden om de glazen limonade op het aanrecht te kunnen vullen met koud water.

De nieuwe Quooker Flex

Natuurlijk zo´n ding besteld om eens nader te bestuderen. En wat schets mijn verbazing….de slang komt er maar zo´n 10cm uit ipv 30cm. Navraag leert dat het ding op de folder een prototype was en dat er moverende technische bezwaren zijn om het op die manier in productie te nemen.

Tja….de folder was blijkbaar al gedrukt.

Maar er is ook goed nieuws, want ze zijn bij Quooker momenteel bezig om te proberen of ze warm, koud, kokend, (extra) gekoeld en extra gekoeld water met toevoeging van koolzuur, allemaal uit 1 kraan kunnen krijgen!! Als ze dat lukt dan verdienen ze een medaille! Ben benieuwd of er dan ook een langere slang aan zit 🙂