15
jan

INDUSTRIËLE KEUKENS

De industriële look is hip and happening. Lekker leven in de woonkeuken en onbekommerd je keuken gebruiken zonder je druk te hoeven maken om beschadigingen, want de sporen van het gebruik mogen gezien worden.  Handig, of toch niet?

Voor het geven van een industriële touch aan het interieur worden vaak ´ruwe´ materialen gebruikt. Smeedijzer, beton, Corten-staal, hardsteen….we halen van alles naar binnen wat vaak voor buiten bedoeld is.

Dat die materialen niet geschikt zijn voor zo´n nieuwe functie is niet erg want de vlekken, krassen en andere gebruikssporen die er op achter blijven dragen bij aan het industriële gevoel.

Of toch niet?

Materiaalkeuze

Als ik mensen vraag hoe hun nieuwe keuken er uit zou moeten zien, dan is het natuurlijk minstens zo interessant om ook te vragen wat er aan hun vorige keuken niet beviel. Dan blijkt dat veel materiaalkeuzes destijds puur op het uiterlijk zijn gemaakt en er te weinig aandacht is geschonken aan het feit dat een keuken niet alleen een meubel, maar ook een gebruiksvoorwerp is. Ik ben niemand tegen gekomen die bv een 2e keer een hardstenen werkblad, een massief houten keukenvloer of een porseleinen spoelbak zou willen hebben. Want in een keuken staan we steeds op dezelfde m2 en werken we steeds op hetzelfde stukje aanrecht. Gebruikssporen kunnen wel mooi zijn, maar niet als ze allemaal op dezelfde plek zitten. En dingen die makkelijk stuk gaan en veel onderhoud nodig hebben zit niemand op te wachten.

Alternatieven

Nou zal ik de laatste zijn die zegt dat je iets niet moet doen, maar het is wel goed om ook eens te kijken naar alternatieven die er hetzelfde uitzien zonder deze nadelen. Die zijn er namelijk volop!

Zoals deze  stoere, onderhoudsvrije, krasvaste, hittebestendige Dekton werkbladen!

Dekton Trilium

En als we dan toch ´ruwe´ materialen willen gebruiken. Wat is er mis met RVS? Gek eigenlijk want men is vaak bang dat het krast.

Maar…geen punt hoor, want orbitaal geslepen RVS is vanuit de fabriek al helemaal volgekrast. Dus de krassen die je er zelf bij maakt vallen niet meer op. Het meest ideale werkblad wat je maar bedenken kan. Vlekt niet, stootvast, ongevoelig voor iedere temperatuur en alle chemicaliën, zonder naden uit 1 stuk te maken (ook de spoelbak naadloos in te lassen) en super hygiënisch. Niet zonder reden toegepast in alle restaurants en groot-keukens, dus (zou je zeggen) zo industrieel als het maar zijn kan, ja toch!?

RVS is naadloos te verwerken, zoals op deze foto te zien is (gemaakt bij een van onze klanten. kijk hier voor meer foto’s)