21
nov

EVEN WACHTEN NOG…

Bij Keukens en Meer hebben we het druk. Maar druk zijn is goed. Dat is althans de heersende opvatting. Dan heb je veel werk en dus kan je groeien.

Maar ik wil niet groeien. Groot maakt onoverzichtelijk. Het verhoogt de foutkans en, nog belangrijker, het gaat ten koste van het plezier dat we hebben in het samen maken van mooie dingen. Dat kan je op die manier volgens mij alleen met een klein team. Waar iedereen van elkaar precies weet wat er bedoeld en verwacht wordt. Waar de neuzen allemaal dezelfde kant op staan. En het team van ons, zulke mannen vind je nergens!

Dan moet je prijs omhoog, krijg ik vaak als ongewenst advies. Maar dat advies gaat voorbij aan mijn opvatting dat je voor iets moet vragen wat het kost. Niet wat je er voor denkt te kunnen krijgen. Ik zal wel een dromer zijn. Maar volgens mij is het de enige manier om mijn mening naar de klant toe onafhankelijk te houden. Mijn verdienste stoppen in de uren, niet in de spullen. En als ik mijn uurtarief verhoog ben ik bang dat mensen mij de tijd niet meer gunnen om het beste resultaat te krijgen. En het beste resultaat, het maken van mooie dingen, is nou net waar we met z’n allen zo’n plezier in hebben.

Menko aan het werk…

Op dit moment hebben we meer aanvragen dan we kunnen verwerken. In hoogconjunctuur is niet groeien en geen selectie toepassen door prijsverhoging daar een logisch gevolg van. Dat is soms wel heel vervelend want daardoor kan je mensen die op zoek zijn naar een mooie keuken soms niet helpen binnen de planning die ze daar voor hebben.
Het is heel naar om mensen teleur te moeten stellen. Daar zijn soms trouwe klanten bij waar je een band mee hebt.
Daarom is het misschien goed om deze blog te misbruiken om kenbaar te maken dat we een soort van wachtrij hebben. Uiteraard is het belangrijk om met elkaar om de tafel te zitten om te kijken of we de juiste partij zijn voor elkaar, maar als we besluiten het traject verder voort te zetten dan kan het even duren voordat ik een uitwerking heb van de plannen en ook voordat we deze zouden kunnen uitvoeren.
Bel me gerust om te overleggen wat de mogelijkheden zijn!!
En bel me zéker als je geen haast hebt 🙂
Want feit blijft dat we gráág mooie dingen maken en daar nemen we de tijd voor die we er voor nodig hebben!