Familie Bende

Vaak kan je de ruimte aanpassen aan de keuken, maar de familie Bende woont in een van de oudste huizen van het dorp. Een huis met een rijke historie, waar je niet zomaar aan voorbij kan gaan.. Daarom hebben we dit keer de keuken aangepast aan de ruimte. Het moest een keuken worden die past bij het karakter van het huis, maar geen ‘museumgevoel’ geeft. Het is een deels gebeitst en deels gelakte, eikenhouten keuken geworden.

Onze oplossingen

Door de mooie hoge plafonds konden we de kastenwand hoog door laten lopen. Een onderbreking in die grote, hoge kasten is niet zo fraai. De ovens hebben we daarom in de tegenoverliggende muur weggewerkt, de muur tussen de keuken en de bijkeuken. In de bijkeuken is ook een kastenwand gemaakt waar de ovens in vallen.

Door een verspringing in de lange muur ontstaat een nis die bij een verbouwing in de 80er jaren was weggewerkt met een voorzetwand. Die ruimte was goed geschikt om planken tegen de muur te maken met (heel veel) spots wat ‘s avonds een leuk effect geeft! En op die manier kan het werkblad bij de spoelbak ook lekker diep worden. Altijd handig!