Familie Böhm

Het verbouwen van deze woning was als een archeologische ontdekkingsreis. Steeds weer kwamen er oude architraven, deuren en lijsten tevoorschijn die bewezen dat het niet de eerste verbouwing was van dit 100 jaar oude huis.

Onze oplossingen

Een prachtig oud huis in een statige laan in het Gooi, grenzend aan een heideveld. Dat legt de lat gelijk hoog om er iets moois van te maken. Het eiland moest een centrale rol vervullen in de keuken. Als kook- spoel en werkplek, maar ook als combinatie van bar en tafel. Eigenlijk een bar waar je ook comfortabel aan kan tafelen. En dat allemaal op 1 werkblad van ruim 480cm lang.

De haard kwam dus aan de tuinkant bij de openslaande deuren. Dat is dan gelijk een mooie plek voor de bar. Dan zit je warm in de winter, en koel in de zomer. Als werkblad wil je iets hebben dat praktisch is en onverwoestbaar. Als bar wil je iets hebben dat comfortabel is en niet koud als je er met je armen op leunt. Daarom hebben we een plaat RVS ingefreesd in een massief eiken blad. De kookplaat en spoelbak zijn naadloos ingelast in het RVS. Dat is voor het schoonmaken wel zo makkelijk!

De kastenwand is van hetzelfde hout als het barblad. Een eiland is het mooist als er niet van alles op hoeft te staan wat in een keuken een plek moet krijgen. We hebben in de kastenwand dus ruimte gehouden voor spullen als een koffiezetter, fruitmand en kookboeken. Want spullen hebben we nou eenmaal nodig, maar we willen ze liever niet zien. Zo wordt een keuken een werkplek, eetkamer en gezinskamer terwijl het toch ook een stijlvol meubel blijft.