Familie Bom

Handgemaakte keukens hoeven er niet altijd klassiek uit te zien. Het geeft juist de mogelijkheid om alles te maken wat we willen, zonder de beperkingen van standaardisatie die de massaproductie van grote keukenmerken met zich meebrengt.

Onze oplossingen

De Fam. Bom wilde graag een grotere keuken, dus werd er besloten om uit te bouwen. De oude keuken was veel te klein om te kunnen voldoen aan alle hobbykok behoeften en een uitbouw voorzag ook in de wens om in de keuken een grote tafel kwijt te kunnen. Het moest een U-opstelling worden, zodat er veel werkbladruimte zou ontstaan. Maar optisch nam zo’n opstelling de fel begeerde extra ruimte weer helemaal in beslag.

De oplossing is gevonden in het maken van een hoge kastenwand waarvan de kleur doorloopt in de muur. De afzuigkap natuurlijk in het plafond, anders is het effect weg. Om ontluchting te hebben voor de koelkast en de vriezer heb je roosters nodig. Meestal lelijke dingen. Totdat ze een functie krijgen in het ontwerp. Daarom hebben we roosters gebruikt zoals deze ook te vinden zijn bij de grote, stoere Amerikaanse koelkasten van Sub Zero en Viking. Functioneel en fraai.

De onderkasten en het werkblad zijn wit, zodat ze de ruimte niet ‘vullen’. Door het kleurcontrast ontstaat een hoefijzer vorm die we zwevend de ruimte in hebben laten lopen. Met een poot in het midden, waar we de boiler, leidingwerk en de stalen draagconstructie in weggewerkt hebben. Een RVS deksel in het blad. Daar hangt een afvalbak onder. Mooi moet tenslotte niet ten koste gaan van handig. Wij verwachten binnenkort de 1e Michelin ster op de gevel!