Familie de Buck

Grenzend aan de villa is het oude koetshuis verbouwd tot woonkeuken. Door geen verdieping te maken in de voormalige hooizolder blijft de keuken lekker ruimtelijk. Het gezin had een aantal jaren in het buitenland gewoond. Het moest een strakke, maar ook warme uitstraling krijgen zodat het gezin er zich thuis in kan voelen.

Onze oplossingen

Om het ‘warm’ te houden hebben we de kastenwand gemaakt van gezandstraald eiken. Dat maakt het oppervlak van het hout mooi grof en stoer. De eiken kasten van het kookeiland hebben we gelakt in dezelfde kleur als de grote lampen, die we helemaal boven in de nok boven het eiland hebben gehangen. In 1 van die lampen, zit de afzuigkap. Een eiken barblad zweeft vanaf het kookeiland de ruimte in zodat je gezellig met een wijntje aan kan schuiven als de pannen staan te pruttelen. Vanaf een lange houten tafel kijk je op een (kleinere) kopie van de open haard die in de woonkamer zit.

Om het strak te houden is de hele keuken greeploos. De laden en deuren gaan elektrisch open. Ook die van de apothekerskasten, vaatwasser en ovens! Het zijn soms kleine dingen die het tot iets bijzonders maken, ja toch?!