Familie De Kievit

De stijlvolle villa die familie De Kievit had aangekocht, miste vanbinnen de ruimte die de buitenkant deed vermoeden. Het huis had nog de originele indeling en er is in het verleden aan de achterzijde een uitbouw gemaakt. Deze uitbouw is er simpelweg ‘aan gezet’ waardoor de functionaliteit niet optimaal werd benut.

Het is prima als een uitbouw een andere bestemming krijgt, iets waar in het originele huis geen plek voor was. Zoals een kantoor, een chillroom voor de kids of een hobbyruimte. Wat in de praktijk vaak voorkomt, is dat een uitbouw gemaakt wordt om te dienen als ruimte die in het originele huis ook al bestond, maar te klein werd bevonden. Er was bijvoorbeeld al een eetkamer en in de uitbouw wordt een grotere eetkamer gerealiseerd, of er was al een keuken maar in de uitbouw komt een grotere. Wat doe je dan met die oude ruimte…

Vaak blijft die ruimte achter als onbenutte vierkante meters waar men geen andere bestemming voor lijkt te kunnen vinden dan een plek voor een paar stoeltjes waar nooit iemand in zit. Ondoordachte verbouwingen hebben vaak tot gevolg dat er een labyrint ontstaat van kamers en ruimtes. De familie De Kievit had gelukkig het inzicht om daar doorheen te kijken toen dit huis te koop stond. Een ingrijpende interne verbouwing leidde tot een geheel nieuwe, functionele indeling die recht doet aan het karakter en elan van de oude villa.

Onze oplossing

Na het bekijken van een aantal indelingsmogelijkheden is ervoor gekozen om de keuken in de uitbouw te plaatsen. De muur tussen de keuken en de tuin heeft een mooie symmetrische glaswand gekregen waardoor de keuken een serre gevoel krijgt. Daardoor is een mooie lichte ruimte ontstaan die bij uitstek geschikt is om ook de eettafel in te zetten en kon de voormalige eetkamer bij de woonkamer worden getrokken.

Een prettige samenwerking leidt tot het beste eindresultaat. Tijdens de verbouwing kwamen wat gebreken aan het oude huis naar boven, maar familie De Kievit hield altijd de ‘keep your eye on the ball’ mentaliteit en hun volhardendheid werkte voor iedereen als stimulans.