Familie Jansen

De tweede keuken alweer die we voor de familie Jansen hebben mogen ontwerpen.

Net als de vorige keer mochten we er iets moois van maken, want voor de familie Jansen is een keuken niet alleen een plek om te koken, het is het meest prominente meubel in de leefruimte. Optisch gezien vraagt de keuken de meeste aandacht in het huis en verdient dus qua ontwerp ook de meeste aandacht.

Onze oplossingen

In de strakke no-nonsense inrichting van het huis zijn overbodige details weggelaten om de dingen die gezien mogen worden de ruimte te geven. En zoals dat gaat is het best ingewikkeld om iets er heel simpel uit te laten zien.

Passtukken en plinten zijn weggelaten om de mat zwarte kastenwand geen ‘keukenuitstraling’ mee te geven. De kastdeuren lopen van de vloer tot aan het plafond, alleen onderbroken door een nis voor de koffiezetter en drie zwevende kasten van gezandstraald eikenhout voor de ovens en de koelkasten. Het eikenhout komt subtiel terug in de binnenkant van de zwarte kasten.

Het werkblad heeft een marmerstructuur en loopt als een dik tafellaken over het kookeiland waarbij de aders in verstek doorlopen in het verticale deel. Door het werkblad niet de hele diepte van het eiland te geven ziet de achterkant er meer uit als een dressoir dan als de achterkant van een kookeiland.

Dit zijn de projecten waar we met veel plezier aan werken, want we maken graag mooie dingen. Het project was extra leuk door de enorme gastvrijheid van de familie Jansen die op elk moment van de dag tijd maakt voor een praatje en een kopje koffie!