Familie van Oers

De Gooise villa van de Fam. v. Oers staat aan de rand van het bos. Aannemer Breebouw heeft dit pand op een prachtige wijze uitgebouwd. Er is een vleugel aangemaakt op een manier dat het lijkt alsof het huis origineel zo bedoeld was.
Als gezin leef je al snel langs elkaar heen. Iedereen heeft zo zijn bezigheden op verschillende plekken in het huis. De uitdaging was dan ook om van de nieuwe vleugel een ruimte te maken waar het hele gezin zijn eigen ding kan doen zonder dat de gezinsleden daarvoor door het hele huis heen hoeven te zwerven.

Onze oplossingen

Met die gegevens zijn we aan de slag gegaan. Eerst natuurlijk de keuken. Uitzicht is er om gezien te worden. Dus om het koken voor het raam mogelijk te maken hebben we 2 krachtige motoren op het dak geplaatst om de, in het plafond weggewerkte, afzuigkap meer dan voldoende capaciteit te geven. De spots van de afzuigkap hebben we ook in het plafond gemaakt. Dat is mooi en makkelijk want dan geven ze allemaal dezelfde kleur licht en kunnen ze tegelijk gedimd worden. De ovens konden in de muur weggewerkt worden om ze op ooghoogte te hebben, zonder dat grote hoge kasten de ruimte vullen. Ook de gashaard en de wijnkasten hebben op deze manier een plekje gevonden, want een drankje hoort bij gezellig tafelen!

In de aangrenzende ruimte hebben de kids hun domein. Apart, maar toch betrokken bij de woonkeuken. Een TV mag daarbij natuurlijk niet ontbreken! Om de subwoofer van de surroundsound ín een kast weg te kunnen werken hebben we de kast voorzien van een basreflexsysteem. De bastonen worden zo, via de rugwand, door de opening geleid waardoor ook gelijk een plek ontstaat om de playstation neer te kunnen zetten.

In de bad- en saunaruimte die naar het zwembad leidt, hebben we een wastafelmeubel gemaakt in dezelfde stijl als de keuken. Want stijl en het gevoel van het buitenleven komen samen in deze fraaie uitbouw die een echte gezinsruimte is geworden. Een ruimte die belangrijker is dan je je voor kan stellen. Want de tijd gaat oh zo snel. Als je 2x met je ogen knippert zitten ze al weer op kamers ergens in een studentenstad.