Familie Visser

Symmetrie is de makkelijkste manier om een ontwerp er logisch uit te laten zien. Het gemeentehuis van Hilversum wordt gezien als het meest vooraanstaande ontwerp van de beroemde architect Dudok. Naar mijn idee omdat het aantoont dat asymmetrie alleen een briljant gebouw voort kan brengen als je een briljante architect bent. Het huis van de Familie Visser is, door een ontwerp van architect Jeroen Spit, een voorbeeld dat hier niet voor onder doet. Jeroen en de Familie Visser hadden hiervoor een interieur voor ogen dat tot in de kleinste details aansluit bij het exterieur.

 

Onze oplossing

De uitdaging ligt voor ons elke keer weer op een ander vlak. Als ik zelf een keuken ontwerp dan hou ik natuurlijk altijd de mogelijkheden en onmogelijkheden in mijn hoofd. Dit keer stonden we voor de taak om de ideeën om te zetten in realiteit, ondanks dat er bij de tot stand koming van die ideeën niet direct rekening was gehouden met de complexiteit van de uitvoering.

Bovendien moesten de te gebruiken materialen qua kleur en structuur exact aan sluiten bij de materialen die door andere leveranciers werden gebruikt. De houten trap, de binnendeuren, kastdeuren etc. moesten allemaal matchen om een mooie eenheid te creëren. Het werkblad met de spoelbak en de zijwanden van het eiland zijn, ondanks de lengte van meer dan 4 meter, naadloos tot een geheel verwerkt. De warmte terugwin installatie vroeg om speciale aanpassingen aan de hoge kastenwand, zodat de warme lucht aan de bovenzijden van de kasten de ruimte in kan blazen zonder dat de vriezer en koeler in die zelfde wand daar hinder van ondervinden.

Kortom, een wapenfeit van Jeroen Spit waarvoor bewondering op zijn plaats is en waarvan we blij zijn dat we er een bijdrage aan hebben mogen leveren. Maar het had niet tot stand kunnen komen zonder het inzicht en de creativiteit van de Familie Visser die niet direct heeft gekeken naar de dingen die bepalend zijn voor de kosten, maar eerst naar de dingen die bepalend zijn voor het resultaat. Om daar de juiste balans in te ontdekken is een grote verdienste!